De ce să călătorească?

0
780

Mergem mai exotice țări, vom colecta impresii și fotografii frumoase. Tot mai des ne simțim necesitatea de a călători, poate fi, chiar și dependența de ea. Cine dintre noi, cu toate acestea, găsește timp pentru a reflecta asupra, s-ar părea o întrebare simplă, de CE face ea asta?

Cineva va spune că dorește să cunoască o altă țară, alte slézt munte, și încă mai trebuie să încercați cizokrajná preparate. S-ar părea, prin urmare, este vorba despre lucruri din afara noastră. Dar, de îndată ce ne întoarcem dintr-o călătorie, aflăm că el și-a schimbat punctul nostru de vedere, lumea de pe lume.

O experiență nouă pentru noi irezistibila, a deschis noi, până neașteptate orizonturi. Neașteptate orizonturi noi înșine. Prin călătorie, am devenit conștienți de modul în situații neobișnuite în care răspundem, cum trăim, cum ne înțelegem. Am început să-l cunoaștem pe noi înșine.

Pobroukovat masa

Devine ne în orice moment și nu trebuie să fie nici pe piața din Cairo, nici în intrați într-un aglomerat de autobuz din Delhi, trebuie doar să salvați cu tramvaiul sau pentru a discuta cu un prieten: există momente când pomyslně zaťukáme pe frunte, să ne întoarcem закатил ochii și pomyslíme nu „de Ce (sau este) acest om este de a face atât de nepochopitelně / de mântuială / greu / prost? Mi-ar fi făcut acest lucru mai bine.”… Am prins la reducere srovnáváním, una dintre cele mai mari obstacole în calea înțelegerii între oameni. Motivul noastră comparativă a răspuns de multe ori nu este ceea ce celălalt a făcut ceea nepochopitelně / de mântuială / greu / prost. El face pur și simplu diferit. Ceea ce ne provoacă. Suntem obișnuiți să, că doar calea noastră este corectă, tot încercăm să o compare cu a ta de opinii și de experiență, și de a include în bine-cunoscute categorii.

 Necunoscute sau lucruri neobișnuite, în principal nepřicházíme cunoștințe de fundal, care ar putea diferențe osvětlila. În afacerile de zi cu zi noi nu cred chiar că este important unghiul de vedere. „Pentru că așa fac toți!” (de exemplu, să meargă vara în kraťasech) sau „Este oare normal!” (trebuie să se presara cu alimente uscate, gandaci) spunem noi, pentru a menține ordinea sau personalizate.

 Ei fac acest lucru, dar, de fapt, totul? Și cine, de fapt, toate? Toți Europenii? Toate Cehii? Toți bărbații? Toate budiștii? Dacă într-adevăr crede, poate ne отсохнет în total, o mică parte a tribului. Undeva în altă parte, cu toate acestea, poate fi o altă parte a omenirii, care, dimpotrivă, standardele, ar trebui să fie complet transformat, este considerat normal. Un miliard de musulmani, de exemplu, niciodată nu merg la kraťasech și milioane de Asiatici „broukují de produse alimentare”. Cine are dreptate? Răspunsul nu este univocă. Dar dacă pur și simplu de „normalitate” un alt aspect pe noi în înțelegerea spletitostí lumea a avansat considerabil.

Comparație

Tendința de – euroamerické – civilizația obsesia srovnáváním. Urmărirea de timp, pentru a fi mai bine și mai bine, până când voi fi mai bine și… și apoi ce? Cine știe în plan economic față de țările în curs de dezvoltare știe că în orice criterii economice, care civilizația noastră este considerată superioară tuturor celorlalte, nu se aplică, printre succes. Cu toate acestea, ele sunt mult mai fericiți, usměvavější și mai prietenos decât la noi. Nu înseamnă că este ceva în neregulă? Nu, nu neapărat. Avem alte criterii, și noi credem că succesul economic „este” ea”. Să ne de-a treia. Dar este în valoare de ea, cu toate acestea, zâmbetul, amabilitatea și lumina inimii pentru a corespondenței, care sunt cel mai important pentru „exotice” de civilizație.

Prin urmare, dacă vrem cu adevărat să învețe o altă țară (și nu poate merge numai cu privire la țări exotice)

  •  haideți să nesrovnávat
  • descoperim lucruri noi
  • nehodnoťme la standardele lor
  • přijímejme și respektujme
  • amintiți-vă cum noi apreciem respectul de alte

Dacă ar fi fost singurul lucru pe drum aflăm că lumea, prin înțelegerea noastră se va întâmpla din nou ceva ce-mi place, un loc pentru viață.

De ce să călătorească în țări exotice?

Pentru a călători în orice loc, dar mai mult de diferențele culturale aflăm, cu atât mai bine vom învăța cum să le putem face față. Pentru noi, Europenii, prin urmare, cea mai mare atracție și, în același timp, și o problemă a țării cultural îndepărtate – țara exotice. Totul capătă alte criterii: diferențele názornější, extreme mai extreme, viața opravdovější. Și, cunoscându-te departe syrovější.

 Aceasta este o modalitate nu doar de a scăpa de prejudecăți, dar la prima etapă, să nu înțeleagă! Nu avem până în prezent o astfel de oportunitate, dacă am fi pe drum nu s-a ajuns la situația, când prejudecățile brusc vyplavou pe nivel, și ne-am îngrozit, am descoperit că totul este în noi – „sub apă” – realizarea de regim și că tot acolo, în timp de mai mulți ani neviděno, mai poate ascunde! Mai departe cultura, cu atât mai mare probabilitatea de astfel de experiențe neobișnuite. Și mai departe cultura, cu atât mai mare probabilitatea de neobișnuite experiență în cele mai comune situații.

Motivele călătoriilor efectuate în ținuturi îndepărtate nenumărat. Vrem să experimenteze Exotiku, Romantism, fiorul. Ne dorim ca această experiență, pentru că avem în viața obișnuită nu este suficient, așa cum au fost înlocuite de Eficiență, de Rațiune și de Venituri. Cu toate acestea, astăzi, chiar și dintr-o călătorie a devenit marfă și a primit o obsesie de comparație. Ne-am obișnuit pe concepte, cum ar fi ieftine bilete, cele mai populare din țară, nejchutnějších cu specific etnic. Noi clienți și de experiență într-o țară străină pentru noi o parte a „articolelor”. De aceea atât de mulți oameni nemulțumiți că în bazar fiecare a vrut să trișeze, și ei trebuiau să negocieze prețul. Casa nu este acasa obișnuit, și, prin urmare, ei se simt înșelați. Pentru o excursie tu „plătit și acum astfel de novoty! Cei nativi, fac acest lucru într-adevăr nepochopitelně / de mântuială / greu / prost…”. Atitudinea noastră față de oameni în țări străine mai amintește de relația spectator-actor, decât o relație om-om.

În țări exotice, suntem mai în măsură de toate acest lucru este de înțeles. Diferențele față de condițiile noastre de viață și obiceiuri – de multe ori mai profund, ne pot deschide puncte de vedere diferite asupra lumii. Preview, în care vom începe să-ți imaginezi despre influența sa în țara gazdă, a locuitorilor săi și a mediului înconjurător.

David se Răsuci călător și autor a numeroase articole despre semnificația și consecințele călătorii de pe lume. Mai multe puteți afla de pe site-ul său pentru călătorii independente denumite Ecesty.cz.

V-ați întrebat vreodată asupra a ceea ce sunteți incepand de a explora lumea? O călătorie costă o mulțime de bani și de timp, zatěžujeme cu mediul și cultura originala … și, totuși, poate fi utilă nu numai pentru noi.

Cu toate acestea, nevoia de sine motivele pentru călătorii noștri să înțeleagă că am ceva și să cunoască modul corect de a se comporta. Ce aveți, prin urmare, o călătorie aduce? Spune-ne opiniile dumneavoastră în discuție.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/serwe116/domains/alegesanatatea-blog.ro/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326

LĂSAȚI UN MESAJ