Disc: Cine nu vrea probleme, să se antrenează

0
865

Operația rezolvă problemele cu ploténkami doar uneori. Rezonabil, medicul tine sub bisturiu nepožene cu orice preț, dar încearcă situația de a rezolva în mod diferit. Dar cu ajutorul tau. Fără întărire zádového musculare este într-adevăr nu merge.

CvičeníMeu de celebrul Thomas uneori pobolívala spate. Acest lucru a fost frustrant, dar ea se ocupa. Când ei de atunci, dar ‘chytly plite’, s-a speriat. Această durere a fost mult mai rău. În timp ce încă jucat de amatori de volei. Când el la antrenament-am chinuit, s-a simțit în afară de tare de dureri de spate în zona coapselor, de asemenea, senzație de furnicături în piciorul stâng. Acest lucru l-a devansa creșterea la medic.

El și fyzioterapeutovi atunci a populației, date de munte долы despre exercitii, dar a redus cu el, ca doar spatele lui a încetat să mai reflecte. Până în acea zi fatidică, despre care până acum spun cu o oarecare teamă în glas.

Brusc nu ma simt picioarele

Totul a început în total neobservat. „La masa de prânz de duminică în timp ce vizita părinții, am încetat să mai simt picioarele, iar apoi m-am prins de spate. Nu-mi amintesc ce mi-ar fi vreodată atât de dureros,” spune-mi o poveste veche de doi ani, care s-a încheiat de sosire záchranky și a operațiunilor pe neurochirurgickém departament în aceeași zi. Amana acest lucru, desigur, nu a trecut. Acest lucru a fost vyhřezlá ploténka între al patrulea și al cincilea obratlem coloanei vertebrale lombare. Tomášovi presiuni asupra nervilor, iar medicii nu au avut altă opțiune, deși, de obicei, deja astăzi, la pacienți din cauza ploténkám nu se taie.

Cele mai multe vă „doar” pace și medicamente

„Dacă aș fi mai devreme sincer practicat, eventual, ar dori să scape de operație, vzpamatovával am fost cu ea incomod de mult timp” gândește cu voce tare Thomas, care va fi în această vară dvaačtyřicet. În același timp, recunoaște că astăzi fláká și un kinetoterapeut, deși, în practică, în mod regulat și, în principal celoživotně. Pentru a fi clar că, în orice caz, există pe Tomasz nežaluji, nu mai vorbim de faptul, pentru a-l judeca. De asemenea, am uneori dureri de spate și musculare posiluju doar урывками, правдивее ar spune că necvičím aproape toate. Dar acum totul se va schimba. Mi-am dat seama exact ce respectivă armătură sau terapie pentru a se operație pe discuri de fapt a preveni. Și chiar de la o persoană în care aveți cumva a început acest material, servind între două vertebre, ca bara de protectie, se reflectă dureros.

În timp ce înainte de fel de cincisprezece-douăzeci de ani de la operațiunea de discuri sekaly așa un pic în stil Baťových cviček, acum ceva cu ei, de a economisi. Și asta nu pentru a spitalului nepouštěly fel de vărsare de sânge bugetului dumneavoastră. În principal, acest lucru va evalua pacientul, pentru că după operație pot surveni săptămâni, dar și de lună parțială de neputință.

De fapt, tratamentul conservator fără bisturiu? „Ajută liniste, caldura, medicamente de dureri și spasme musculare și, desigur, urmați cruțătoare de reabilitare,” liste de medicul Marek Sowa din brno spitalului clinic republican, că pe tema operațiunii vyhřezlých uri scrise pentru pacienții de toate un ghid.

Când, fără pardonu funcționează

Simplist se poate spune că, în afară de cazuri acute, atunci când o persoană dureri aproape tac și, în același timp, nu simt o jumătate a corpului, despre o intervenție chirurgicală, se gândește deja numai atunci când o durere, deși este mai moale, se menține timp de săptămâni și luni. Și când, în același timp, apar tot mai multe dovezi că ploténka pune presiune pe nervi, limitează mobilitatea în cauză și poate fi de așteptat ca starea de exemplu, cu ajutorul fizioterapiei, în viitorul apropiat nu se va îmbunătăți. Pentru ca toate acestea să aibă posibilitatea medicilor de a evalua, de așteptare pentru pacient mai multe examene. În afară de clasica radiografie se referă, de asemenea, un sondaj de CT în caz de dubiu și rezonanța magnetică nucleară.

Uneori, medicii se referă, de asemenea, așa-numitele elektrofyziologickému expertizei označovanému ca EMG sau elektromyografii. Totodată, studiază starea bolavých nervilor și a mușchilor cu ajutorul lor de activitate electrică. Ea captează cu ajutorul electrozilor. Nu vă faceți griji, nici unul dintre aceste examene nu a avut de suferit.

Practică de cel puțin cinci ori pe săptămână

Atunci când un medic, după toate aceste călătorii, trimite la fizioterapie, credeți-l și ia un exercițiu serios. Foarte probabil, astfel veți evita operația. Doar nevoie pentru a găsi un fizioterapeut calificat. „Cel selectează cele mai potrivite exerciții care ar trebui să îndeplinească douăzeci-treizeci de minute de cel puțin cinci ori pe săptămână”, spune fizioterapeut, Ленка Vašková.

Nu e cu siguranta una așa, că le descărcați de la orice fel de exercitii de pe internet, sau va practica ceea ce medicul zece ani în urmă sfătui mătușa ta. Vă va ajuta doar exerciții fizice care cineva fundovaný întocmirea individual de dumneavoastră și coloanei vertebrale.

Disc niciodată nu nenarovnávejte

Dacă te-am prins accidental de spin și vă este frică că ar putea fi vyhřezlé disc, uita tot ce ai lăsat de la cineva, spun că este rău de a indrepta. O metodă care ajută să fie la timp, congelate spate, aici este extrem de nepotrivit, chiar periculos. Deoarece aici este vorba despre utlačený nervoase, acest lucru ar putea în cele din urmă, de asemenea, temporar sau chiar permanent de paralizie.

Când, desigur, du-te la medic

CvičeníCând dureri de spate paralizant, sau este însoțită de febră sau vărsături. De asemenea, dacă vă confruntați cu o senzație de furnicături sau pierderea sensibilității în brațe sau picioare. Este, desigur, vrea la medic, chiar și în cazul în care durerea produce din spate pana in picioare.

Cu tine, va face, depinde de gravitatea starea dumneavoastră. Mai întâi ordinuje repaus la pat (de preferință cu la fel de greu de saltele), iau medicamente de durere și cei care te relaxezi muschii. Mai jos este fizică și reabilitarea terapie, masaj, exercitii fizice, înot pe spate sau electroterapie. Dacă starea gravă sau prolapsul de multe ori repetate, la locul intervenției.

Operații fără bisturiu

Noutatea ultimii ani, este așa-numita laser nukleotomie ce faci dar veți plăti din buzunar. Lucra pentru tine cu ajutorul CT și, prin urmare, low-cost. La dureri de ploténce nu va introduce in miniatura ace, și la locul de injectat substanța de contrast, prin care medicul poate imediat pentru a evalua dimensiunea выпада. Apoi, laser impulsuri loc încălzit atât de mult timp, înainte de a ploténka va scădea și va reveni la locul său original.

Pentru oamenii cu o vătămare a plotýnek cu toate acestea, această operațiune nu este potrivit. Aceasta se referă și la subcutanată radio ablatie de disc. Este, de asemenea, mult mai puțin și mai moale procedură decât o clasică operațiune, dar este potrivit doar pentru un mic procent de pacienți.

Una dintre celelalte metode, cum să evite mare de operațiuni și de lungă durată de recuperare, periradikulární de terapie. În acest caz procedura de obstřikuje nervului amestecuri de medicamente. „Scutire de la dureri, se menține timp de mai multe luni, uneori chiar ani, și durerea poate chiar permanent vymizet”, spune Petru Šupšáková, directorul spitalului în Валашске Meziříčí, în cazul în care, de asemenea, metodă pe care o folosesc. Obstřiky poate fi în cazul în care este necesar, repetați.

Se încălzește și trage!

Dacă vă pobolívají spate, ia-ti mingea de gimnastică – permite perfect pentru a relaxa coloana vertebrala, mai ales atunci când sunteți la el lehnete toate de greutate, fie că este vorba de o burta în jos sau invers, prin el, faci un pod. Pur și simplu stând pe minge (dacă, desigur, stai jos, conform regulilor, prin urmare, cu un pic de podsazenou pelvis și genunchi în tupém unghi) a coloanei vertebrale se relaxează, pentru că, din cauza stabilității vă va face să se angajeze muschii abdominali.

Asupra coloanei vertebrale gândiți-vă, de asemenea, în fiecare exercițiu, chiar dacă acest lucru ar trebui să fie de aerobic sau zumba. În consecință, înainte de el și după el. Înainte de antrenament trebuie să se încălzească, după un antrenament întinde cu grijă. Numai așa și nu a coloanei vertebrale, și mai rău. Și important în concluzie: niciodată nu overextend până la durere, este rău.

Cum veți ști că este vorba despre ploténku

Nu orice durere de spate este cauzată de vyhřezlou ploténkou. Ca de fapt te doare și de ce?

CvičeníTipice pentru aceasta patálii este brusc dureri în umeri, legate de necesitatea de ridicare grele obiectului sau, atunci când brusc přetočíte în talie.

În principal, ei sunt precedate ocazional de dureri de spate (din cauza lungă de postura incorectă sau ochablému svalstvu)

Uneori apare și dureri de fotografiere în picioare, acest lucru este atunci când ploténka pune presiune pe radacinile nervoase.

În cazuri extreme, pacientul poate avea probleme cu păstrarea urină sau scaun, pentru că vyhřeznutá ploténka pune presiune pe nervii care controlează sfincterul.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/serwe116/domains/alegesanatatea-blog.ro/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326

LĂSAȚI UN MESAJ