O dieta sanatoasa

0
754

O alimentație sănătoasă, deși este foarte la modă, dar, de fapt, mărturisesc doar o parte din oameni, și încă mai puțin de a le de fapt, stie ca o dieta sanatoasa arata. Deci, haideți să ia în considerare ceea ce este sănătos și o alimentație rațională și că ea poate să aducă.

Mai bine de greutate, de sănătate, de sentiment și gust

O alimentație sănătoasă, deși este axat pe reglementarea în greutate, dar scopul său nu este de pierdere în greutate pierdere în greutate rapid. Scopul alimentație sănătoasă constă în menținerea stabilă în greutate, în caz de necesitate, pozvolné si pierderea in greutate permanenta, dar, în special, eliminování riscurilor pentru sănătate legate de nepotrivit moderne de diete și nutriție proastă.

Este un mod de viață, al cărui obiectiv este mai solid, sănătate, forță de viață și echilibru psihic. Acest lucru se realizează consumul de gustoase și de calitate de produse alimentare, aliniate de consumul de substanțe nutritive, cu o cantitate suficientă de minerale și de vitamine și optime obiceiuri.

Dacă vă decideți să mănânce sănătos pentru a pierde din greutate, uitați despre bruscă limitarea și reducerea rapidă. În funcție de implicit greutate este considerat a fi rezonabil, sănătoasă și constantă scădere în greutate de aproximativ 0,5 – 1 Kg pe săptămână (adică până la 4 kg pe lună). De asemenea, este important de a:

Nu yo-yo-efect de incetinire a metabolismului

Pierdută în masă nu sunt reale, de la marea majoritate, apa si masa musculara, dar, de fapt, grăsime

Deci, haideți să aruncăm o privire, cel puțin, la regulile de bază, care vă va aduce sănătos și plin de viață, cu toate acestea, nu mai completă de șold).

Păstrați legătura schimbul de substanțe în uitare 

Unul dintre destul de rând și reguli de bază ale alimentației raționale este regularitatea. Este foarte important de a mânca în doze mici, dar destul de des. Mare nešvarem acum (dar numai acum), că oamenii stravují neregulate.

Unii mănâncă doar o dată sau de două ori pe zi, de fiecare dată în momente diferite, zhltnou imediat portii mari etc.

Corect, am, cu toate acestea, ar trebui să mănânce de cel puțin 5 ori pe zi. Sportivi activi, atunci ei pot chiar 6 – 8krát. Acest lucru nu înseamnă, totuși, să mănânce de mai multe ori mai mult, portiile vor fi mult mai mici, dar regularitatea permite de a evita apariția de senzație de foame și se va menține metabolismul nastartovaný. Interval de timp între mese ar trebui să fie de 2 – 4 ore.

A menține acest ritm poate fi inițial dificil, dar acest lucru nu ar trebui să vă împinge să mănânce la fast-foodech și altele asemenea. Nachystejte avans de calitate gustări sau stravujte în locuri, în cazul în care știți că se fierbe sau de vânzare de calitate, proaspete și mâncăruri sănătoase. Este important, de asemenea, face-ti pe o masă de timp nu Mâncați în grabă sau chiar de mers pe jos. Desigur, nu o astfel de sarcină, pentru a le lua câteva minute pentru o gustare.

De obicei despre ceea ce mănâncă el ultima dată în acea oră, transparent mit. Se recomandă, cu toate acestea, există ultima dată de aproximativ 3 ore înainte de culcare. Cu toate acestea, oamenii care au rău, acoperit cu un gol în stomac. În cazul în care printre ele vă aparțin, încă aproximativ o oră înainte de culcare, puteți pune ceva mic.

Raportul corect de substante nutritive

Există trei principale elemente nutritive – grăsimi, carbohidrați și proteine, și este important să le salvați un raport optim. Pentru o persoană care nu suferă de probleme de greutate, se recomandă raportul: 55 – 60 % glucide, 25 – 30 % grăsimi; 10 – 15 % proteine.

Dacă sunteți preocupat de excesul de greutate, aveți nevoie pentru a crește cota de proteine și de a reduce cantitatea de carbohidrati si grasimi (mai ales de animale). Proteine, prin urmare, reprezintă aproximativ 30 % din dieta, de aproximativ 50 % carbohidrati si 20 % grasimi.

Acest lucru poate părea dificil este de a respecta, dar dacă știi ce alimente sunt bogate în substanțe nutritive, care sunt ușor de zorientujete. Printre potrivite surse de nutrienți includ:

Carbohidrati: cereale (grâu, secară, ovăz – cel puțin grâu), paste, orez, cartofi, unele specii de legume, leguminoase. Supărătoare, în special, zaharuri simple, cei care nu ar trebui să fie mai mult de 7 – 10 % din cota totală de glucide și trebuie să pornească, în mod ideal, numai din fructe. În timp ce dieta trebuie, de asemenea, de a limita substanțial în clasic de atașament. Uitați la munte de cartofi, orez sau paste sau grămezi de produse de panificație – aceste proprietăți, trebuie să începeți să luați mult uvážlivěji decât suntem obișnuiți.

Proteine: carne slaba, carne de pasăre, vițel, miel, carne de vânat, pește, ouă, netučné produse lactate, netučné brânzeturi, legume și alte Proteine au în dieta poziție importantă, deoarece acestea au cea mai mare sytivost și sunt cel mai dificil de asimilare (de multe calorii în ele adoptate de ars în timpul efectuării lor). Mai departe, de asemenea, protejeaza masa musculara, care suferă atunci când pierde în greutate pierderi (singur mușchi atunci când această pierdere în greutate contribuie).

Grăsimi: pește, nuci, ulei de calitate, ștanțate la rece. Grăsimi nu este rău, așa cum cred mulți, ci trebuie să ia în mod adecvat și să aleagă cea mai bună calitate.

Este important, de asemenea, împărțirea consumul acestor substanțe nutritive în timpul zilei. În dimineața ar trebui să constea în principal din carbohidrati, și mult mai mult ziua se apropie seara, cu atât mai mult carbohidrati ar trebui să se retragă și să prevaleze proteine. La cină, deja, prin urmare, nu sunt potrivite fructe și clasice de atașament sau pe pâine, să nu mai vorbim de dulciuri. Este de dorit, cu toate acestea, o varietate de salate, carne, pește, la rândul său, legume, produse lactate etc.

Evitați industrial produsele alimentare – este important de prospețime și ajustarea corespunzătoare

Unele grupe de produse, care ar trebui să încercați din dieta ta treptat, șterge și de a învăța, fără a le trăi. Cel mai rău grup sunt dulciuri și gustări ușoare (chipsuri, batoane etc.), precum și semifabricate, instant, preparate, conserve și diverse alte ciudate industriale sau îngrijit de produse (inclusiv dochucovadel și băuturi dulci), evitați, de asemenea, fast-foodům și, în general, grele bucătărie.

Un alt grup pe care doriți să o limita, mezeluri, produse din carne și prăjite sau coapte preparate. Vă este, cu toate acestea, de a înțelege corect – nu este același lucru, brânză prăjite cu cartofi prajiti sau lipicios salam sau cârnați, cum ar fi, de exemplu, libová și calitatea cărnii de pasăre sau de sunca la cuptor pastrav. Decisiv určovatelem aici, prin urmare, de calitate.

Este de asemenea important de a alege potrivite termică de finisare. Cel puțin, de preferință de prăjire și coacere. Este perfect pentru gatit sau fierberea sau prepararea la abur. Să cumpere produsele proaspete și să încerce să facă acest lucru cât mai curând posibil pentru a consuma (pe care, cel puțin în magazin), deoarece, astfel încât pierderile de substanțe valoroase. Că, cel puțin, de asemenea, solte, dar nu vă faceți griji de diferite ierburi și condimente.

Neupínejte pe singurul indicator

Mulți oameni fac o greșeală, că a decis să piardă în greutate, dar, de asemenea să se concentreze pe mese doar pe un singur factor. De exemplu, uita-te doar la indicele glicemic, doar ia în considerare calorii, doar privesc, conținutul de grăsime, etc., nici unul dintre acești factori nu funcționează de la sine. Este important ca noi, în general, au avut o idee de ceea ce mancam. La început, acest lucru poate fi dificil și greu, dar, cum ai osvojíme regulile de bază și cunoștințe, va funcționa, practic, se poate realiza mult mai exprimate rezultate decât în cazul în care fiecare mușcătură převažovali chimice balanta, pentru a dopočítali numărul de calorii.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/serwe116/domains/alegesanatatea-blog.ro/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326

LĂSAȚI UN MESAJ