Riscurile pentru sănătate de călătorie

0
851

Cunoscut proverb spune că „sănătatea nevoie doar de una.” Fiecare persoană integră, care înclinație, familiarizarea cu frumusețile planetei noastre, așa că înainte de a călători în străinătate, nu uitați să ne spuneți ce riscurile potențiale la locul de destinație poate fi de așteptat. În timpul călătoriei, omul poate intra în contact cu un număr diferit de boli grave. Unele efemérního natura pot „, doar” nu strice vacanta, altele pot avea consecințe grave pentru sănătate, inclusiv o amenințare pentru viață. În textul de mai jos vă prezentăm o scurtă listă cu cele mai cunoscute boli în lume nu se ascund. Semnificativ în cele mai multe dintre ele pot fi prevenite vaccinare, la care trebuie să ne amintim întotdeauna în avans, înainte de plecare.

BOLI EXOTICE

Febra galbenă

Riscurile pentru sănătate de călătorieFebra galbenă este extrem de boli virale periculoase, care amenință, în principal, în rovníkových zone din Africa și America de Sud. Zbystřit ar trebui, în special, călătorii vyrážející la odihnă în zone exotice. Un purtător de infecție este întotdeauna un țânțar. În cazul în care așa-numitele tip urban tantarii răspândesc infecția la om la om, dacă este vorba despre džunglovou forma, de a tolera un țânțar de infecție la om din maimuță. Perioada de incubație variază de la 3 până la 6 zile. Boala se manifestă prin dureri de cap, de spate, musculare, greață și vărsături. Adăugând treptat numeroase hemoragii, simptom clasic sunt, de asemenea, negru de voma. Mortalitatea la infectate străinilor înainte de descarcat de la cincizeci la sută. Împotriva febrei galbene poate fi efectuat vaccinarea, și este de cel puțin 10 zile înainte de vycestováním. Rapel, aveți nevoie pentru a merge la intervale de zece ani. Vaccinarea împotriva febrei galbene necesită neapărat, unele ecuatorială țară din America de Sud și în special din Africa. Multe alte țări, are nevoie obligatoriu de vaccinare împotriva febrei galbene de călători veniți din țară de tranzit, cu apariția acestei boli.

Febra dengue

Dengue, se întâmplă mai mult în zonele tropicale din Africa, se manifestă prin febră, dureri corporale și erupții cutanate. Dengue tolerat de țânțari și perioada de incubatie este de la 5 până la 7 zile. Vaccinurile nu există, ca măsură de precauție, se recomandă de a alege haine adecvate (adică, cele care ascunde complet pielea) și insecte.

Febra tifoidă

Grave intestinale bacteriene boala este însoțită de febră, dureri de cap, lipsa poftei de mâncare, erupții cutanate, oboseală, în unele cazuri, chiar diaree. Copiii cu boli, sunt rezolvate mai bine decât oamenii în vârstă. Sursa de infecție este omul, boala se transmite de dieta sau apă contaminate, iar perioada de incubatie este de la 7 până la 14 zile. Febra tifoidă se întâlnește în zone cu climat cald și rău, articole de condiții, așa că suferă în principal țările în curs de dezvoltare sud-est, subcontinentul Indian și America Centrală și de Sud. Vaccinarea se aplică într-o doză injectat cu cel puțin 14 zile înainte de vycestováním și trebuie să restaurați după trei ani.

Holera

Periculos průjmové boala se transmite de apă contaminate sau alimente, și probabilitatea de apariție crește în principal în zonele vyrovnávajících cu consecințe fel de dezastre naturale, în ultima vreme, de exemplu, în Haiti. Simptome de holeră sunt colici și dureri abdominale, vărsături și diaree. Choleře pot fi prevenite prin respectarea normelor sanitaro-igienice de principii sau de vaccinare. Vaccinul se administrează oral, în două doze la interval de cel puțin o săptămână, până la doi ani, atunci se aplică бустерной de doză. Aplicarea a doua doză se recomandă ca cel puțin o săptămână înainte de vycestováním.

Meningita

Cel mai mare risc de meningită amenință în rovníkových zone din Africa. Infecția se răspândește kapénkovou infecții și sursa de infecție este omul. Meningita are rapidă timp și se manifestă prin febră și schváceností. Meningita se poate termina chiar cu moartea, dar astfel de cazuri sunt rare. Altoirea în forma unei doze se face prin injectare și trebuie să treacă 2 săptămâni înainte de vycestováním.

Encefalita japoneză

Cu japoneze encefalitidou, un călător poate coliziune în zonele rurale, cel mai frecvent în Asia de sud-est; pericol de contaminare cu toate acestea, amenință chiar și în Pakistan. Virusul provoacă inflamarea creierului transmit tantarii. Vaccinarea este recomandată numai pentru acei călători care sunt de planificare în zonele agricole din această regiune de a petrece o lungă perioadă de timp. Vaccinarea se efectuează introdus două doze la interval de o lună, iar aplicarea a doua doză se recomandă ca cel puțin o săptămână înainte de vycestováním.

Malaria

Riscurile pentru sănătate de călătorieO boală infecțioasă, în fața căruia trebuie să fie vigilenți și în toate regiunile tropicale ale planetei noastre, într-un an, va necesita aproape un milion de victime, majoritatea dintre ele în Africa. Un purtător al bolii sunt de țânțari, între simptomele includ febra, ticuri, dureri articulare, furnicături, senzații de greață și crampe. Împotriva malariei nu poate fi vaccinarea, boala, cu toate acestea, puteți preveni consumul de medicamente speciale (antimalarik), precum și alte măsuri proactive, cum ar fi utilizarea repelentu, plasă de țânțari, articole de îmbrăcăminte corespunzătoare, limită de aflare în aer liber după apusul soarelui și pentru a evita locurile cu risc sporit de apariția de tantari, prin urmare, mokřinám etc.

Schistosomóza (bilharzióza)

Grave parazitální boli pot provoca tensiunii gill. Cel mai mare pericol de infecție pentru om sunt liniștite de apă din Africa sub-sahariană, America de Sud și Asia, care stau la subtropicale și tropicale banda. În aceste domenii, prin urmare, nu se recomandă scăldatul în gârlă. Gill ataca sau sistemul urinar, intestine sau ficat. Evoluția bolii depinde de intensitatea de infecție, dar, de asemenea, depinde de ce fel de organ a fost lovit. Faza acută a bolii durează câteva săptămâni, vine de la 2 la 7 săptămâni după infecție și se manifestă horečkami, dureri abdominale și diaree. Schistosomóza poate duce la insuficienta renala, ocluzia intestinală și ciroză hepatică, ficat.

UNIVERSALĂ DE BOALĂ

Rabia

Rabia este o boală periculoasă a sistemului nervos central. Transmite prin saliva infectate de animale, în majoritatea cazurilor, cât și la infectarea se produce o muscatura de animal de companie. Durata perioadei de incubare este de la 10 zile până la 6 luni. Boala se manifestă prin modificări de comportament, spasme și tulburări de personalitate. Dacă rabia erupe pe deplin, de obicei se termină prin moarte, în comă, însoțit de paralýzou a tuturor mușchilor. Tratamentul rabiei se face vaccinare pokousaného omului. În ciuda consecințe fatale, riscul de infectare redus și vaccinarea este recomandată în principal doar pentru persoanele care lucrează cu animale, calatorii, probabil, pe termen lung, des întâlnite în natură. De prevenire este evitarea contactului cu animale necunoscute. Dacă vă decideți înainte de călătorie, să primească vaccinul, vakcinace trece fost administrat în trei doze, în termen de o lună, după un an au nevoie de rapel.

Tetanosul

Vaccinarea împotriva tetanosului (avem obligatorie, astfel încât să nu trebuie să vă faceți griji de infecție, doar sunteți păziți прививочный pașaport, pentru a permite în prealabil a trecut volanului.

Icter de tip Și

Icter de tip Și este cunoscut sub numele de boala mâinilor murdare și cel mai mare pericol de infecție se află în zonele insuficient hygienickým standard. Infecția se transmite de apă contaminate sau alimente. Perioada de incubatie este de aproximativ de la 10 până la 60 de zile, iar boala se manifestă acestea și a oboselii. Vaccinarea se efectuează de injectat mai mult de doze, și acesta poate fi combinat cu vakcinací împotriva žloutence de tip B.

Icter de tip B

Icter de tip B mai grave de boală decât cele de tip, Și, de sănătate, complicații pot exista pe parcursul întregii vieți. Se transmite prin sânge și prin lichidul organismului, indirect de transmitere a amenințat atunci când utilizați generale de igienă accesorii cu o persoană infectată. Ca și hepatita A, vaccinarea se efectuează de injectat mai multe doze.

SIDA

Sindromul obținut de deficit imunitar (SIDA) este cauzată de virusul HIV. SIDA este incurabila boala, a cărui mișcare poate fi cu ajutorul de medicamente moderne, doar pentru a slăbi, dar nu opri complet. Perioada de incubatie a bolii este de la 3 până la 8 săptămâni, după care apar simptomele acute cu HIV-infecție, asemănătoare gripei. Apoi a urmat ascuns de stadiul bolii, timp în care pacienții nu simt nici o problemă, završené prăbușirea sistemului imunitar. Virusul HIV se transmite prin sânge și prin lichidul organismului. Un procent mare de persoane infectate trăiesc în țările din regiune Africa de sud. Mai mare pericol de infecție în întreaga lume, se pun de sex turiștii.

Riscurile pentru sănătate de călătorie

O MICA EXCURSIE DE BOALĂ

De parcurs diaree

Diareea este neplăcut tovarăș de călătorii, care nevyhnete în timp ce călătoresc în zone exotice, și poate pe tine pentru a ataca și în sudul Europei. Diareea apare în primele zile de ședere, și, în principal, după câteva zile, dispare. Cauzele pot fi multe, incepand de răspuns la schimbările de mediu, până când, după oboseala de călătorie. Cea mai frecventa cauza, cu toate acestea, de obicei, apă și alimente contaminate. Prin urmare, în timpul dvs. de călătorie în subtropicale și tropicale respectați regulile de bază, cu ajutorul cărora veți putea evita experiențele neplăcute. Bea numai apa imbuteliata, iartă-te înghețată și cuburi de gheață în băuturi și fructe, care nu se exfoliaza sau nu, se spală bine în apă potabilă. Consuma suficiente alimente gătite și nestravujte în stradă chioscurile de ziare. Apa potabilă folosită chiar și pentru curățarea dinților. O consecință diaree, de obicei, deshidratarea, astfel încât să acorde o atenție la un aport suficient de lichide, desigur, cu respectarea tuturor de mai sus prefigurat de la reguli. Înainte de călătorie, asigurați-vă că în trusă de a încheia un leac pentru diaree sau, poate, un fel de semnătură, apoi la farmacie de încredere pe loc.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/serwe116/domains/alegesanatatea-blog.ro/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326

LĂSAȚI UN MESAJ